Eten en drinken

Op Montesoffio hebben we het eten en drinken hoog in het vaandel staan. In ons 'winkeltje' kan je onze eigen biologische jams, olijfolie en wijn (Morfeo) kopen. We bakken dagelijks zelf volkorenbrood, koken regelmatig voor de gasten en hebben altijd een volle huisbar met lekkere lokale wijnen, voor hele lage prijzen.

Samen eten

Normaal gesproken dekken we drie keer per week 'de lange tafel' in de buitenlucht, voor een echte gezamenlijke Italiaanse maaltijd. Om te beginnen: de welkomstmaaltijd op zaterdag, voor nieuw aangekomen gasten en de blijvers. Wie mee wil doen schuift aan en voor de kinderen dekken we een aparte tafel, waar zij lekker hun eigen gang kunnen gaan.

Gedurende de week begint de dag met ons zelf gebakken bruine brood, dat gretig aftrek vindt bij onze gasten. Rond koffietijd druppelen de gasten de Salone binnen voor een espresso, of om de krant of e-mails binnen te halen. In de loop van de middag is het tijd voor een praatje in onze keuken, een fles koude Verdicchio of bier, of een rode Montepulciano uit de huisbar voor ieders eigen borrelstekje in de middagzon. De avonden dat we koken (een diner, pizza’s of een BBQ) kan iedereen aanschuiven aan de lange tafel in de tuin…

Bij ons kan je lekker en goed Italiaans eten met lokale producten en natuurlijk laten wij jullie graag onze eigen wijn en olijfolie proeven. Of wat denk je van een wijnproeverij met een paar lokale wijnen vergezeld met zinnenprikkelende hapjes? En dan niets moeten...
Wij willen het je graag laten ervaren.

Eigen productie

Wat een luxe bezit, je eigen biologische wijn, olijfolie en fruit!

Vanaf het moment dat we helemaal gemigreerd zijn in 2008, onderhouden we zelf de 6,5 ha. landbouwgrond rondom ons huis. We hebben een wijngaard, die we tot aan de pluk in september verzorgen. Een wijnhuis ('cantina') in de buurt komt dan de druiven plukken, waarna ze direct naar de cantina gaan, waar we ze geperst zien worden. Het druivensap gaat direct het vat in om te vergisten tot wijn. Al in november is onze wijn, een lichtzoete sprankelende witte Moscato, klaar om gedronken te worden. Onze Morfeo is super fris en heeft een bloemige geur.

Eind oktober, begin november oogsten we de olijven. Zo snel mogelijk na het plukken, telkens wanneer we een paar honderd kilo hebben, brengen we ze naar de perserij ('frantoio'). Traditioneel worden ze geperst met molenstenen, tegenwoordig zuiverder en hygiënischer in een geheel gesloten systeem. Zo zijn we verzekerd van de beste kwaliteit en zuiverheid. Na ongeveer 1 uur loopt de 1e olijfoliedruppel uit de pers al in onze vaten.

Het fruit (pruimen, abrikozen, vijgen, appels, peren, kersen etc.) plukken we vanaf half juni tot eind oktober en verwerken we tot heerlijke jams, vind je terug in een gerecht of in de digestieve die we schenken na afloop van de maaltijd.