Cursussen

Compleet verzorgde Schrijfvakantie

Schrijven en meer op Montesoffio
In onze oase van rust, begeleidt Annet Hulst je bij het schrijven van jouw verhaal. Annet Hulst is auteur en schrijfdocent bij de 'Online Schrijfschool van Marelle Boersma.

Of je nu een roman, een thriller of je levensverhaal wil schrijven, als je er echt werk van wil maken is deze schrijfvakantie dé manier om serieus met je schrijfproces aan de slag te gaan.
's Morgens zijn er toegankelijke schrijfworkshops en daarna een zee van tijd om te schrijven en te investeren in wat jij belangrijk vindt. In deze zeven dagen leer je van een ervaren auteur en inspireer en stimuleer je elkaar als deelnemers. Wij zorgen ervoor dat deze week helemaal in het teken staat van jouw verhaal, in een gemoedelijke sfeer.

De schrijfvakantie is bedoeld voor iedereen die een verhaal wil schrijven.
Voor meer informatie download de brochure: 'Schrijfvakantie 2022' (in .pdf formaat).

Compleet verzorgde Foto Workshop

Een unieke ervaring voor iedereen met een passie voor fotografie
Een week lang intensief aan de slag met fotografie onder professionele leiding van de bekroonde fotograaf Gerlo Beernink. Hij laat je het landschap en de steden op een andere manier beleven. Je gaat je eigen indrukken leren vertalen naar een foto. Gezamenlijk bezoeken we fotogenieke plekken in de omgeving en leren we kijken en emoties omzetten in beeld. We gaan landschappen vastleggen, maar ook fotograferen in de stad en portretten maken.

Neem de tijd, kijk rustig rond, fotografeer en geniet van het Italiaanse leven in de Middeleeuwse dorpjes rondom Montesoffio, daarvoor zijn we in immers in Italië.

De fotoworkshop is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in de fotografie ongeacht het niveau. Voor meer informatie download de brochure:
'Foto Workshops 2022' (in .pdf formaat).

'Houd Me Vast' retreat

Ga voor de liefde en geef je relatie een boost
Blijf niet langer doormodderen en tevergeefs wachten op betere tijden in jullie relatie. Met het `Houd me vast` programma helpen we je op een nieuwe manier te begrijpen hoe liefde werkt. Onder deskundige begeleiding van ervaren relatietherapeuten, ga je samen met je partner, de ongewenste patronen te lijf en werk je aan herstel van oud zeer en aan een nieuwe liefdevolle verbinding tussen jullie.

Hoe mooi is het om dit samen te doen onder de Italiaanse zon in het heuvelachtige agrarische landschap rondom Montesoffio, in hangmatten of bij het zwembad genietend van de rustgevende uitzichten.

Download de brochure
'Houd Me Vast Retreat' (in .pdf formaat).

Schrijfretraite op Montesoffio

Of je nu een roman, een thriller of je levensverhaal wilt schrijven. Als je er echt werk van wilt maken is een schrijfvakantie dé manier om serieus met je schrijfproces aan de slag te gaan. Wij zorgen ervoor dat deze week helemaal in het teken staat van jouw verhaal, in de gemoedelijke oase van rust die Montesoffio biedt.

Alleen inspiratie (terug) vinden of ontspannen is natuurijk ook goed.

Download de brochure
Schrijfretraite op Montesoffio (in .pdf formaat).

Kookworkshops

In Italië vindt men dat de smaken puur moeten zijn. Italianen werken zo veel mogelijk met fruit en groente van het seizoen en per gerecht gebruiken ze maar een paar ingrediënten. Geen ingewikkelde, geraffineerde recepten maar eenvoud en puurheid. De smaak van vlees, vis of groenten moet behouden blijven of versterkt maar niet overschreeuwd. De basis ingrediënten van de Italiaanse keuken zijn olijfolie, knoflook, ui, bleekselderij, wortels, tomaat, basilicum, rozemarijn, tijm, peterselie, oregano, laurier en marjolein. Men besteedt veel tijd en liefde aan de bereiding van het eten, wat leidt tot verfijnde en verrassende gerechten. Heerlijk om mee te maken.

Aangepast aan ieders niveau en voorkeur bereiden we samen enkele uiteenlopende gerechten uit de Italiaanse keuken: antipasti, primi piatti (pasta's, gnocchi, risotto e.d.), secundi piatti (vis, rund, lam e.d.) en dolci (tiramisu, banket, ijs etc.), alles puur natuur en uit het seizoen. En leer ook van alles over de veelzijdigheid van deeg voor de pizza, ciabatta of focaccia, en het werken met een houtoven.

Zo bereiden we samen voor de aanwezige gasten een meergangenmenu en gaan aansluitend gezamenlijk van het diner genieten.

Download de brochure Kookworkshops (in .pdf formaat).

Italiaans leren

Als je Italiaans wilt leren (o.l.v. Italiaanse docenten), dan zit je op Montesoffio ook goed. De afgelopen jaren zijn er taalcursussen gegeven op Montesoffio door Initaliano, zelf gevestigd in Ostra Belvédère vlakbij Ancona. Dichterbij is het ook mogelijk om naar school te gaan in Mondavio. Hier is op slechts zes kilometer van Montesoffio een gerenommeerde school voor buitenlanders die snel en goed Italiaans willen leren: 'Società Dante Alighieri'.  Bij voldoende aanmeldingen is het ook bij hen mogelijk om de cursus op Montesoffio zelf te volgen. Er zijn van voorjaar tot najaar cursussen voor alle niveau's en alle leeftijden.