Cursussen

All in Schrijfvakantie

Schrijven en meer op Montesoffio
Vind jouw rust en inspiratie tijdens een schrijfweek op Montesoffio. Je bent er met gelijkgestemden. Je kunt sparren als je vastloopt in je verhaal of twijfelt over je tekst. Tijdens de schrijfborrel met de groep, of apart met auteur Miriam Lucia.

Miriam Lucia is werkzaam in de bibliotheek en lezer van diverse genres. Haar droom, om een zelfgeschreven boek in de bibliotheek te hebben staan, is uitgekomen.

Anja en Emile zorgen ervoor dat deze week helemaal in het teken staat van jouw verhaal, in een gemoedelijke sfeer.

Gun jezelf een weekje weg van alles en maak die meters!

De schrijfvakantie is bedoeld voor iedereen die een verhaal wil schrijven. Voor meer informatie download de brochure: 'Schrijfvakantie 2024' (in .pdf formaat).

Kookworkshops

In Italië vindt men dat de smaken puur moeten zijn. Italianen werken zo veel mogelijk met fruit en groente van het seizoen en per gerecht gebruiken ze maar een paar ingrediënten. Geen ingewikkelde, geraffineerde recepten maar eenvoud en puurheid. De smaak van vlees, vis of groenten moet behouden blijven of versterkt maar niet overschreeuwd. De basis ingrediënten van de Italiaanse keuken zijn olijfolie, knoflook, ui, bleekselderij, wortels, tomaat, basilicum, rozemarijn, tijm, peterselie, oregano, laurier en marjolein. Men besteedt veel tijd en liefde aan de bereiding van het eten, wat leidt tot verfijnde en verrassende gerechten. Heerlijk om mee te maken.

Aangepast aan ieders niveau en voorkeur bereiden we samen enkele uiteenlopende gerechten uit de Italiaanse keuken: antipasti, primi piatti (pasta's, gnocchi, risotto e.d.), secundi piatti (vis, rund, lam e.d.) en dolci (tiramisu, banket, ijs etc.), alles puur natuur en uit het seizoen. En leer ook van alles over de veelzijdigheid van deeg voor de pizza, ciabatta of focaccia, en het werken met een houtoven.

Zo bereiden we samen voor de aanwezige gasten een meergangenmenu en gaan aansluitend gezamenlijk van het diner genieten.

Download de brochure Kookworkshops (in .pdf formaat).

Italiaans leren

Als je Italiaans wilt leren (o.l.v. Italiaanse docenten), dan zit je op Montesoffio ook goed. De afgelopen jaren zijn er taalcursussen gegeven op Montesoffio door Initaliano, zelf gevestigd in Ostra Belvédère vlakbij Ancona. Dichterbij is het ook mogelijk om naar school te gaan in Mondavio. Hier is op slechts zes kilometer van Montesoffio een gerenommeerde school voor buitenlanders die snel en goed Italiaans willen leren: 'Società Dante Alighieri'.  Bij voldoende aanmeldingen is het ook bij hen mogelijk om de cursus op Montesoffio zelf te volgen. Er zijn van voorjaar tot najaar cursussen voor alle niveau's en alle leeftijden.