Cursussen

Schrijven op Montesoffio

Schrijfcursus
In de oase van rust die Montesoffio biedt, begeleidt thrillerschrijfster Marlen Beek-Visser je door het schrijven heen. Of je nu een roman, een thriller of je levensverhaal wilt schrijven. Als je er echt werk van wilt maken is deze schrijfvakantie dé manier om serieus met je schrijfproces aan de slag te gaan. Wij zorgen ervoor dat deze week helemaal in het teken staat van jouw verhaal, in een gemoedelijke sfeer.

De dagelijkse workshops in de ochtend worden gegeven door auteur/docent Marlen Beek-Visser (o.a. bekend van de goed ontvangen thriller Stem!). Er is veel tijd en ruimte om zelf te schrijven en ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers. Aan het eind van elke middag een gezamenlijk klankbord-uur. Per deelnemer één een-op-een-gesprek met Marlen over een zelf te kiezen thema/onderwerp.

Onderwerpen van de schrijfworkshops zijn onder andere:

  • Waar loop je tegenaan / hoe vind je tijd om te schrijven?
  • Structuur / plot / perspectief
  • Overtuigende personages
  • Spanning / conflict
  • Hoe vind je een uitgever / hoe zet je je boek in de markt?

Download de brochure
Schrijfcursus op Montesoffio (in .pdf formaat).

Schrijfretraite
Voor schrijvers die al over de nodige kennis beschikken en die meters willen maken, bieden we in dezelfde weken als de schrijfcursus, de schrijfretraite aan. Gedurende vier middagen neem je deel aan een korte intervisiesessie van 1,5 uur, waarbij we met elkaar dieper ingaan op bepaalde thema's. De opgedane kennis pas je toe op je eigen werk en bespreken we met elkaar. Alle ochtenden en een groot deel van de middagen heb je tijd om te schrijven, waardoor je daadwerkelijk meters kunt maken.
Gedurende vier middagen zijn er intervisiesessies met nader te bepalen thema’s, onder leiding van auteur/schrijfcoach Marlen Beek-Visser.

Download de brochure
Schrijfretraite op Montesoffio (in .pdf formaat).

Het gemak van gezond leven

Een week werken aan je gezondheid
In een maatschappij die steeds zwaardere eisen aan je stelt, is het belangrijk zorg, tijd en aandacht te besteden aan je gezondheid. Tijdens de masterclass Het gemak van gezond leven, helpen wij je om in het oerwoud van adviezen door de bomen het bos te blijven zien. We begeleiden je actief bij het vormgeven van jouw unieke, individuele leefstijl. Je krijgt inzicht in de vier belangrijkste gezondheidspijlers: vertrouwen, voeding, beweging en mindset.

Leven zoals het bedoeld is. Omringd door een kleurrijk heuvelland met wijngaard, olijf- en fruitbomen, voel je de kracht van gezonde voeding en bewegen.

Download de brochure
Masterclass Het gemak van gezond leven (in .pdf formaat).

Mediteren op Montesoffio

Geef jezelf en je lijf een mooi cadeau!
Door yoga en meditatie je lichaam en geest inspireren en van nieuwe energie voorzien.

De rustige hatha yoga- en meditatielessen staan onder deskundige begeleiding en zijn voor iedereen toegankelijk, zowel beginners als gevorderden. Montesoffio zorgt voor de noodzakelijke rust, stilte en schone lucht.

Download de brochure
Yoga- en Meditatieweek 2019 (in .pdf formaat).

'Houd Me Vast' relatietraining

Ga voor de liefde en geef je relatie een boost
Blijf niet langer doormodderen en tevergeefs wachten op betere tijden in jullie relatie. Met het `Houd me vast` programma helpen we je op een nieuwe manier te begrijpen hoe liefde werkt. Onder deskundige begeleiding van ervaren relatietherapeuten, ga je samen met je partner, de ongewenste patronen te lijf en werk je aan herstel van oud zeer en aan een nieuwe liefdevolle verbinding tussen jullie.

Hoe mooi is het om dit samen te doen onder de zwoele najaarszon in het heuvelachtige kleinschalige agrarische landschap rondom Montesoffio, waarin de natuur zich aan het voorbereiden is op de herfst. In een hangmat genieten van de rustgevende uitzichten.

Download de brochure
'Houd Me Vast' relatietrainingsweek (in .pdf formaat).

Kookworkshops

In Italië vindt men dat de smaken puur moeten zijn. Italianen werken zo veel mogelijk met fruit en groente van het seizoen en per gerecht gebruiken ze maar een paar ingrediënten. Geen ingewikkelde, geraffineerde recepten maar eenvoud en puurheid. De smaak van vlees, vis of groenten moet behouden blijven of versterkt maar niet overschreeuwd. De basis ingrediënten van de Italiaanse keuken zijn olijfolie, knoflook, ui, bleekselderij, wortels, tomaat, basilicum, rozemarijn, tijm, peterselie, oregano, laurier en marjolein. Men besteedt veel tijd en liefde aan de bereiding van het eten, wat lijdt tot verfijnde en verrassende gerechten. Heerlijk om mee te maken.

Aangepast aan ieders niveau en voorkeur bereiden we samen enkele uiteenlopende gerechten uit de Italiaanse keuken: antipasti, primi piatti (pasta's, gnocchi, risotto e.d.), secundi piatti (vis, rund, lam e.d.) en dolci (tiramisu, banket, ijs etc.), alles puur natuur en uit het seizoen. En leer ook van alles over de veelzijdigheid van deeg voor de pizza, ciabatta of focaccia, en het werken met een houtoven.

Zo bereiden we samen voor de aanwezige gasten een meergangenmenu en gaan aansluitend gezamenlijk van het diner genieten.

Download de brochure Kookworkshops (in .pdf formaat).

Italiaans leren

Als je Italiaans wilt leren (o.l.v. Italiaanse docenten), dan zit je op Montesoffio ook goed. De afgelopen jaren zijn er taalcursussen gegeven op Montesoffio door Initaliano, zelf gevestigd in Ostra Belvédère vlakbij Ancona. Dichterbij is het ook mogelijk om naar school te gaan in Mondavio. Hier is op slechts zes kilometer van Montesoffio een gerenommeerde school voor buitenlanders die snel en goed Italiaans willen leren: 'Società Dante Alighieri'.  Bij voldoende aanmeldingen is het ook bij hen mogelijk om de cursus op Montesoffio zelf te volgen. Er zijn van voorjaar tot najaar cursussen voor alle niveau's en alle leeftijden.