Le Marche

Op vakantie in Le Marche betekent het authentieke Italië beleven in een decor van lange golvende zandstranden en ongerept heuvelland met veel middeleeuwse stadjes waar de tijd stil staat binnen handbereik. Le Marche heeft een zeer afwisselende kustlijn van 180 kilometer, variërend van zand- of kiezelstranden tot een duizelingwekkende rotspartij die uit zee opdoemt, zoals bij Ancona. Heb je liever het strand voor jezelf... of zit je graag tussen anderen, alles is mogelijk...

Landinwaarts, in de Appenijnen, liggen twee nationale parken, de Monte Sibillini en de Gran Sasso. Dit zijn gebieden met grillige bergpieken en uitgestrekte hoogvlaktes waar enorme kuddes schapen grazen. Verder zijn er talrijke natuurreservaten en meer dan 100 bloemen- en bosgebieden waar je zomaar verrast kunt worden door snuivende wilde paarden in het veld.

Le Marche is ook een regio met een ongelooflijk rijke historie waar veel religieuze tradities bewaard zijn gebleven. Ons landgoed ligt dichtbij mooie oude kustplaatsen als Fano en Senigallia en de universiteitsstad Urbino. Ook historisch belangrijke steden als Arezzo (in Toscane) en Gubbio, Perugia, Assisi en Spello (in Umbrië) zijn makkelijk en redelijk snel te bereiken.

In de buurt

Naast alle stadjes en dorpjes in de buurt met veel leuke evenementen (zie hieronder), goede restaurants en gezellige terrassen, is er ook direct vanuit Montesoffio heel veel en goed te wandelen en te fietsen in de buurt. Voor wie niet met een eigen fiets kan komen, hebben wij een paar goede Stevens X6 crossover fietsen/mountainbikes, die tegen een geringe vergoeding klaar staan voor gebruik. Liefhebbers van wielrennen kunnen helemaal aan hun trekken komen als de giro langskomt.

De dichtstbijzijnde stadjes zijn Barchi (3 km), Orciano (6 km), Mondavio (7 km) en Fossombrone (12 km) met cafés, schilderachtige straatjes, pittoreske winkeltjes en goed voorziene (super)markten.

En er zijn nog veel meer activiteiten in de buurt. Op 20 km van Montesoffio kun je zwemmen in het heldere water van de Adriatsche zee of de bergrivieren van de Apennijnen. Je kunt gaan paardrijden, parapenten en in de winter zelfs skiën. Ook het golfen is in Le Marche populair; het kan op verschillende plekken in de buurt.

Evenementen in Le Marche

Culturele evenementen: www.le-marche.com en www.marcheinfesta.it

Pesaro-Urbino / Ancona:
Tirreno-Adriatico 2022 7 - 13 maart 2022
Slow food festival eind april 2022
Giro d'Italia 6 mei - 29 mei 2022
1000 Miglia 2022 15 - 18 juni 2022
Cantine Aperte 28 - 29 mei 2022
Truffel festivals oktober - november 2022
Comune di Barchi:
ColleMar-athon 8 mei 2022
Sagra della Lumaca juni 2022
Sagra della Rana 18 - 19 juli 2022
La Tavalata sul Castel / I Sapori del Castello 1e weekend augustus 2022
Comune di Fano:
Jazz by the sea 22 - 31 juli 2022
Comune di Urbino:
Antique Music Festival juli 2022
Comune di Marcerata:
Open-air-opera juli - augustus 2022
Comune di Mondavio:
Caccia al Cinghiale 12 - 15 augustus 2022
Comune di Pesaro:
Rossini Opera Festival 9 - 21 augustus 2022
Comune di Senigallia:
Summer Jamboree 30 juli- 7 augustus 2022

 

Download de brochure Eating events or Sagre (in .pdf formaat).