Montesoffio faciliteert

Wij vinden het leuk om groepen te ontvangen op Montesoffio en verzorgen alles tot in de puntjes. Of het nu gaat om een familiefeest, bedrijfsuitje, muziekensemble of een club vrienden die wil fietsen of van Italiaanse lekkernijen wil genieten. Er zijn genoeg slaapkamers met eigen badkamer en onze 'Salone' is groot genoeg voor groepen van meer dan 30 personen. Graag maken wij een offerte op maat voor jullie.

Lekkerbekken

Ben je wijnliefhebber en/of -kenner, of houd je gewoon van lekker eten en drinken? Dan wordt het tijd om te ontdekken wat de regio
Le Marche in Italië aan heerlijke wijnen en ander lekkers te bieden heeft! Ga met ons mee op ontdekkingstocht naar al dat lekkers!

Het voor- en najaar (mei, juni en september) is de beste tijd voor een 'excursie'. Vanwege de lage prijzen en beschikbare ruimte op Montesoffio, lage vliegprijzen, het lekkere weer, de natuur en diverse gastronomische evenementen in de omgeving, zoals 'Cantine Aperte'.

Dit festijn is altijd het laatste weekend van mei. Veel wijnhuizen (cantina's) in de wijde omtrek hebben dan twee dagen Open Huis.
Voor €10,- kan je het hele weekend proeven en genieten van de lekkerste wijnen en hapjes die Le Marche te bieden heeft!

Download de brochure Arrangement Cantine Aperte 2025 (in .pdf formaat).

Vriend(inn)en groepen

Samen met vrienden of vriendinnen een lang weekend, midweek of hele week genieten van tijd met elkaar op landgoed Montesoffio in Le Marche. Een authentieke regio met trotse vriendelijke Italianen. Montesoffio zelf is een groene oase van rust waar het heerlijk vertoeven is en het ligt ook nog nabij de bergen en de zee, omringt door sfeervolle middeleeuwse plaatsen. Bij ons kunnen jullie dus alle kanten op!!

Wij verwennen jullie graag met culinaire maaltijden geïnspireerd op de Italiaanse keuken en staan de rest van de dag klaar om het jullie naar de zin te maken.

Download de brochure Samen met vrienden of vriendinnen naar Le Marche (in .pdf formaat).

Muzikanten

Ben jij muzikant en zou je graag in het voor- of najaar een keer met je kwartet, ensemble, orkest of gewoon met z'n tweeën muziek willen maken, repeteren en/of optreden in een romantisch intiem theater? Wil je in alle rust werken aan nieuw repertoire, ervaring opdoen in het buitenland en gelijk kunnen genieten van de heerlijkheden die Italië biedt? Inmiddels hebben we veel ervaring met het organiseren van optredens opgedaan en hebben een behulpzaam netwerk opgebouwd en bieden je in het voor- en najaar alle mogelijke faciliteiten en hulp om je plannen te verwezenlijken.

Een week musiceren op Montesoffio en omgeving inspireert niet alleen, je kan ook volop genieten van de rust, ruimte, lekker eten en schone lucht. Het is tenslotte ook vakantie.

Download de brochure Muziek maken op Montesoffio (in .pdf formaat).

Fietsers

Ben je gek op fietsen en wil je eens een keer een ander niet plat gefietst deel Italië ontdekken? Dan ben je bij Montesoffio in Le Marche op de juiste plek. Onze regio heeft zeer veel te bieden voor zowel de wielrenner als de mountainbiker. Van de Adriatische kust tot op de toppen van de Apennijnen is het hemelsbreed amper 50 km en daartussen in ligt een fantastisch geaccidenteerd heuvelachtig fietslandschap met korte en lange klimmen.

Goede veilige, doorgaans rustige wegen en automobilisten die rekening houden met fietsers. Ons landgoed ligt er middenin, op slechts 25 km van de Adriatische zee én 20 km van de Apennijnen. Ideaal voor iedereen die van de bergen of de vlakkere delen langs de kust houdt.

De provincie Pesaro-Urbino heeft mooie brochures en fiets- en wandelkaarten. Veel routes lopen langs ons huis, of zijn binnen een half uur rijden met de auto te bereiken. Zo kan je korte en langere dagtochten maken, van verschillende zwaarte, hoewel je bijna altijd rekening moet houden met korte klimmetjes en dat het in de zomervakantieperiode heel warm kan zijn... Liefhebbers van wielrennen komen helemaal aan hun trekken als vrijwel jaarlijks de giro in de buurt langskomt. Fano, Urbino, Pergola, Pesaro, en Cagli zijn plaatsen waar de Giro al één of meer keer is gestart of gefinisht.

Download de brochure Fietsen rond Montesoffio (in .pdf formaat).