Cursussen

Schrijfvakantie

In de oase van rust die Montesoffio biedt, begeleidt thrillerschrijfster Marlen Beek-Visser je door het schrijven heen. Of je nu een roman, een thriller of je levensverhaal wilt schrijven. Als je er echt werk van wilt maken is deze schrijfvakantie dé manier om serieus met je schrijfproces aan de slag te gaan. Wij zorgen ervoor dat deze week helemaal in het teken staat van jouw verhaal, in een gemoedelijke sfeer.

De dagelijkse workshops in de ochtend worden gegeven door auteur/docent Marlen Beek-Visser (o.a. bekend van de goed ontvangen thriller Stem!). Er is veel tijd en ruimte om zelf te schrijven en ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers. Aan het eind van elke middag een gezamenlijk klankbord-uur. Per deelnemer één een-op-een-gesprek met Marlen over een zelf te kiezen thema/onderwerp.

Onderwerpen van de schrijfworkshops zijn onder andere:

  • Waar loop je tegenaan / hoe vind je tijd om te schrijven?
  • Structuur / plot / perspectief
  • Overtuigende personages
  • Spanning / conflict
  • Hoe vind je een uitgever / hoe zet je je boek in de markt?

Download de brochure
Schrijfcursus op Montesoffio (in .pdf formaat).

Kookworkshops

In Italië vindt men dat de smaken puur moeten zijn. Italianen werken zo veel mogelijk met fruit en groente van het seizoen en per gerecht gebruiken ze maar een paar ingrediënten. Geen ingewikkelde, geraffineerde recepten maar eenvoud en puurheid. De smaak van vlees, vis of groenten moet behouden blijven of versterkt maar niet overschreeuwd. De basis ingrediënten van de Italiaanse keuken zijn olijfolie, knoflook, ui, bleekselderij, wortels, tomaat, basilicum, rozemarijn, tijm, peterselie, oregano, laurier en marjolein. Men besteedt veel tijd en liefde aan de bereiding van het eten, wat lijdt tot verfijnde en verrassende gerechten. Heerlijk om mee te maken.

Aangepast aan ieders niveau en voorkeur bereiden we samen enkele uiteenlopende gerechten uit de Italiaanse keuken: antipasti, primi piatti (pasta's, gnocchi, risotto e.d.), secundi piatti (vis, rund, lam e.d.) en dolci (tiramisu, banket, ijs etc.), alles puur natuur en uit het seizoen. En leer ook van alles over de veelzijdigheid van deeg voor de pizza, ciabatta of focaccia, en het werken met een houtoven.

Zo bereiden we samen voor de aanwezige gasten een meergangenmenu en gaan aansluitend gezamenlijk van het diner genieten.

Download de brochure Kookworkshops (in .pdf formaat).

Italiaans leren

Als je Italiaans wilt leren (o.l.v. Italiaanse docenten), dan zit je op Montesoffio ook goed. De afgelopen jaren zijn er taalcursussen gegeven op Montesoffio door Initaliano, zelf gevestigd in Ostra Belvédère vlakbij Ancona. Dichterbij is het ook mogelijk om naar school te gaan in Mondavio. Hier is op slechts zes kilometer van Montesoffio een gerenommeerde school voor buitenlanders die snel en goed Italiaans willen leren: 'Società Dante Alighieri'.  Bij voldoende aanmeldingen is het ook bij hen mogelijk om de cursus op Montesoffio zelf te volgen. Er zijn van voorjaar tot najaar cursussen voor alle niveau's en alle leeftijden.